Katedra i Zakład Fizjologii
Uniwersytet im. Karola Marcinkowskiego
w Poznaniu

Dydaktyka > Dietetyka I

Informacje dla studentów kierunku Dietetyka I rok licencjat



Przewodnik dydaktyczny

Sylabus Fizjologia żywienia człowieka

Plan zajęć

Plan Fizjologia Żywienia

Grupy

Regulamin OLAT


 

zakresy wiadomości

 

Układ hormonalny

Układ nerwowy

Fizjologia mięśni

mięśnie prezentacja

Fizjologia Krwi

Hemostaza

Hemostaza koncepcje

Fibrynoliza

Niedokrwistości

Fizjologia Układu Krążenia

Fizjologia Układu Oddechowego

Układ Moczowy

Układ pokarmowy / żywienie

Zmysły


 

Materiały dydaktyczne w podziale tematycznym:

 

Fizjologia układu dokrewnego cz. I

Fizjologia układu dokrewnego cz. II

Fizjologia mięśni

Fizjologia narządów zmysłów

Fizjologia narządów zmysłów - ćwiczenia

Fizjologia układu nerwowego I

Fizjologia układu nerwowego II

Badania neurologiczne ćw.

Fizjologia Krwi cz. I

Fizjologia Krwi cz. II

Fizjologia Krwi Ćwiczenia

Fizjologia Układu Oddechowego - program ćwiczeń

Spirometria

Fizjologia Układu Krążenia-skrypt

Fizjologia Układu Pokarmowego

Fizjologia Układu Moczowego

Fizjologia Wysiłku Fizycznego

Żywienie konspekt

Regulacja Łaknienia

Kształtowanie preferencji smakowych

Programowanie żywienia

Karmienie naturalne

 

> Katedra i Zakład Fizjologii, UMP Poznań